tisdag 28 maj 2013

Tekakor



Testade ett nytt recept från boken Baka matbröd
med LCHF
, lika gott som det förra jag gjorde, om inte godare & dessutom lite enklare!

Tekakor

6 tekakor (för mig blev det 8)
100 g smör
5 ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt smöret & blanda väl.
Rör ihop resten av ingredienserna & blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå & svälla i cirka 10 minuter.
Lägg ut klickar av brödet glest på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem med blöta fingrar eller baksidan av en blöt sked till runda kakor, drygt 1 cm höga.
Grädda kakorna i ugnen i cirka 20 minuter & låt dem sedan svalna på galler under bakduk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar